De Beleeskoffer

Maak van leren lezen een onvergetelijk avontuur

Hoe gaat het in zijn werk? 

Elke koffer is opgebouwd rond een theaterleestekst die de deelnemers met hun stem tot leven brengen. Tijdens het repeteren nemen ze in groepjes van twee of drie een scène voor hun rekening en werken ze toe naar een afsluitende voorstelling voor klasgenootjes, vriendjes of familie.

Onze kersverse acteurs en actrices oefenen ongedwongen hun leesvaardigheid en een heleboel andere talenten zoals samenwerken, inleven, acteren en verbeelden.

En dat allemaal terwijl iedereen zich volop kan uitleven!

Theaterlezen_Belezenis (1).jpg

Breed en eenvoudig inzetbaar

Voor alle lezers

De Beleeskoffer is geschikt voor iedereen, ook als het lezen nog moeizaam gaat. De Beleeskoffer verbindt. Dit is voor het gezicht. 

Kant-en-klaar

Je moet niets voorbereiden om met de Beleeskoffer aan de slag te gaan. Alles zit voor je klaar. Dit is ook een zin om te testen.

Verschillende formules

Je kan de Beleeskoffer inzetten voor uiteenlopende doeleinden. Een leesles, een acteerles of een mix. Alles is mogelijk! 

Wat zit er in de koffer? 

IMG_20210111_110603.jpg

Tekstboekjes

Elke koffer bevat voldoende exemplaren van dezelfde theater-leestekst zodat je eenvoudig samen kan repeteren. Dit zijn geen gewone boekjes, maar kwalitatieve tekstmapjes om de theaterbeleving compleet te maken.  

Verkleedaccessoires

Naast de tekstboekjes bevat de koffer ook zeven verschillende verkleedaccessoires, één voor elk personage.

Ze zijn zorgvuldig uitgekozen om de inleving en de verbeelding aan te wakkeren.

Handleiding

Dankzij de bijgevoegde handleiding kan je als begeleider meteen beginnen en speel je moeiteloos in op onverwachte omstandigheden. Het enige dat nog ontbreekt, is een ruimte om te repeteren. Die paste namelijk niet meer in de koffer.

Wat zeggen anderen? 

"Ik deed de oefening deze namiddag en de kinderen waren meteen geboeid en blij. Dit is leuker dan taal, zeiden ze. De kinderen waren heel expressief en enthousiast en creatief!"

Jan Janssens

leerkracht vierde leerjaar

"Ik vond de beleeskoffer van Peter Pan echt een hele fijne activiteit om samen te ontdekken met mijn kinderen in de klas. De kinderen konden naast hun acteervaardigheden ook hun leesvaardigheid en samenwerkingsvaardigheden verder ontwikkelen. Mijn kinderen waren alvast reuze enthousiast." 

Jan Janssens

Leerkracht vierde leerjaar

"De Beleeskoffer is een laagdrempelige manier om kinderen enthousiast aan het lezen te krijgen. Zelfs leerlingen die anders niet zo enthousiast te krijgen zijn, deden vol overgave mee. Er werd met plezier gelezen en ook samengewerkt."

Peter Petersen

Leerkracht vierde leerjaar

Het is zeer gebruiksvriendelijk, allesomvattend. Het zijn leuke activiteiten om aan lezen te werken en alles is aanwezig. Je hebt de koffer maar te nemen en je kan onmiddellijk starten!

Jan Janssens

Leerkracht vierde leerjaar

"De kinderen van mijn klas waren superenthousiast en kunnen niet wachten om het nog een keer te doen.

Lezen was een plezier!" 

 

Jan Janssens

leerkracht vierde leerjaar

Dankzij een doordachte methode kan je meteen aan de slag zonder al te veel voorbereidingen. Jij neemt je enthousiasme mee, wij voorzien de rest. Genialiteit in alle eenvoud. 

De Beleeskoffers

PETER PAN 

Alle kinderen groeien op, behalve één. Wendy doet niets liever dan verhalen vertellen aan haar broers Jan en Michiel. Soms vertelt ze over Peter Pan, de jongen die maar niet wil opgroeien en vele avonturen beleeft in Nooitgedachtland.

 

Op een avond vliegt Peter hun kamer binnen. Dat is het begin van een groot avontuur. Zullen ze de kwaadaardige kapitein Haak verslaan en Nooitgedachtland redden? 

Doelpubliek: vierde, vijfde en zesde leerjaar

Deelnemers: 2 tot 30

Inhoud: 15 scènes met 2 à 3 spelers ​​

Duur: 1 à 2 uur