THEATERLEZEN

 

Bij theaterlezen of toneellezen oefenen deelnemers een toneeltekst om op het einde een spetterende voorstelling te geven aan medespelers, klasgenootjes of familie.

 

De Belezenis werkt met zelfgeschreven teksten en volgens zelf ontwikkelde methodes die kinderen de kans geeft om ongedwongen heel wat nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en talenten te ontdekken. Denk maar aan vloeiend en begrijpend lezen,  acteren, samenwerken en inleven in personages en elkaar. 

Heb je graag een educatieve insteek of mag het allemaal wat losser? De Belezenis heeft twee basisformules in de aanbieding die je zelf naar hartenlust kan vormgeven. We spelen heel graag in op jouw behoeftes! 

WORKSHOP THEATERLEZEN

Voor scholen, bibliotheken en andere organisaties biedt een workshop theaterlezen het beste van twee werelden: je oefent je leesvaardigheid, ontdekt je talenten en dat terwijl je een heleboel plezier maakt! 

In groepjes van drie of vier repeteren we een scène uit een toneelstuk en ontdekken hoe je met je stem en je verbeelding het verhaal tot leven kan brengen. 

Na het uitkiezen van gepaste verkleedaccessoires, sluiten de deelnemers de workshop af met een korte voorstelling voor de andere deelnemers of klasgenootjes.

Doelpubliek:  8-12 jaar

Duur: ± 45 minuten

Deelnemers: max. 12 

Tarief: €95 (excl. 21% BTW)

Vanaf tweede workshop zelfde dag: €70

THEATERLEESFEESTJE

Ben je op zoek naar een leuke, laagdrempelige én unieke activiteit voor een verjaardag, bedrijfsfeest of een andere gelegenheid?  Dan verzorgt De Belezenis met veel plezier een theaterleesfeest! 

We duiken in de wonderlijke wereld van het acteren en houden het niet alleen bij het repeteren van de tekst. Zo knutselen we onze eigen verkleedaccessoires en denken we na over onze houding op het podium. 

We sluiten de workshop af met een spetterende voorstelling voor ouders, begeleiders en andere enthousiastelingen.

Doelpubliek:  8-12 jaar

Duur: min. 2 uur 

Deelnemers: max. 12

Tarief: op aanvraag